push-to-call

Стъпки при правилно гладене

правилно гладене

Следвайте при правилно гладене този ред на действия:

Започнете от яката

 Гладете от ъглите към средата от обратната страна. След това повторете същите стъпки от лицевата страна. Не огъвайте яката около стойката и не гладете по сгъвката. Яката трябва да се глади до изсъхване.

Сега е ред на маншетите

Принципът на действие е същият, както при яката. Първо гладете от обратната страна, след това от лицевата страна. Ако ризата Ви има двоен маншет, той трябва да бъде разгънат.  Изгладете без линия на сгъване. Сгънете, като изберете желаната дължина. Изгладете отново.

Следват ръкавите

 Това е може би най-трудният процес при гладенето на риза. Ако използвате специална дъска за гладене, вкарайте ръкава върху нея и гладете в кръг. Ако нямате, тогава си струва малко да се потрудите. Сгънете ръкава наполовина по шева и движете ютията отгоре надолу към маншетите. Опитайте се да не изглаждате краищата. След това завъртете ръкава, така че шевът да е отдолу в средата и отново изгладете.

Предна част на ризата при правилно гладене

Започнете с тази половина на ризата, където са разположени копчетата. Трябва да гладите, като движите ютията отгоре надолу, по цялата повърхност на ризата. Не минавайте през копчетата с гореща ютия – рискувате да ги съсипете. Внимателно прекарвайте носа на ютията между тях. Уверете се, че няма бръчки от дясната страна и преминете към лявата половина. Ще ви отнеме по-малко време, тъй като върху него няма копчета.

Сега гърбът

Поставете ризата с опаката страна надолу. Започнете да движите ютията от страничните шевове към средата. Изгладете средата и повторете същото от лицевата страна.

Накрая раменете

Закачете ризата на ръба на дъската за гладене, уверете се, че няма никъде гънки. Изгладете тъканта, като водите ютията успоредно на яката. Гладете по всички свързващи шевове.

Готово! Закачете изгладената риза на закачалка и закопчайте горното копче. С това приключвате гладенето по правилен начин.

Не е добре да сложите ризата на облегалката на стола или дивана, защото може да се окаже напразно цялото Ви старание.

Изготвено от екипа на Cleaning Station