Позвънете
позвънете и поръчайте химическо чистене

Полезна информация

Цветоулавящите кърпички – какво представляват те и за какво се използват?

При пране на дрехите, от тъканите се отделят различни замърсявания и багри. Понякога те не се оттичат директно в канала, а преминават през други дрехи в барабана и ги оцветятват. Това често е доста неприятно. Част от решението е да използвате т.нар, цветоулавящи кърпички. Те се продават свободно в супермаркетите и вършат много добра работа.

На принципа на нано-технологиите те ‘хващат’ багрилата от дрехите още преди те да са попаднали върху другите дрехи. Тези кърпички са най-удобният начин за предотвратяване на нежелано оцветяване на тъканите и са ефективни в повечето случаи.

Експертите на Cleaning Station предупреждават все пак, че при тъкани, отделящи интензивно цвят, изцяло улавяне на цвета от кърпичките не може да се гарантира. Най-добре да се пере отделно или в професионална машина на ниска температура.

Какво представлява химическото чистене?

Химическото почистване използва безопасни химикали за премахването на петната и мръсотиите от тъканите. От английски ‘dry cleaning’ означава сухо почистване, именно защото препаратите почти не съдържат вода и не проникват в тъканите, както прави водата и така не се фиксират петната. Този тип сухо почистване е най-безопасният метод за третиране на замърсените дрехи.

Повечето тъкани като вълна и коприна е много вероятно да се свият при нормално пране, което налага използване на химическо почистване. Някои видове памук и синтетичните материали е важно да се обработват без вода, за да не се деформират.

Какво представлява професионалното химическо почистване?

Тази всеобхватна услуга излиза извън класическото химическо чистене – петната се локализират ръчно от експерти и се третират допълнително, след почистването с препаратите се прилага фин аромат, пресоват се дрехите и се пакетират за доставка.

Грижливото обслужване на Вашите дрехи с професионално химическо чистене може да удължи живота им и да запази външния им вид безупречен!

Как възниква химическото чистене?

Една история разказва случка от далечната 1825 г., когато във фабрика в Парижко предградие, един работник по невнимание разлял течността на една газова лампа. Съдържанието се изсипало върху масата и попаднало върху дрехата му, която била силно зацапана. За негово учудване, след като запалимата течност от лампата изсъхнала от работното му облекло, всички мръсотии и петна ги нямало...

Вече след Първата световна война учените разработили хлорирани въглеводороди, които не били запалими и не представлявали заплаха при използването им. Така химическото чистене започнало да става популярно и сред домакинствата. В наши дни широко се използват модерни препарати като тетрахлоретилен и неговите призводни. Новите препарати отговарят на всички световни изисквания за безопасност.

услугите, които предлагаме

УСЛУГИ

Химическо чистене
Индивидуално пране и гладене
Пране на дамаски
Детско пране

ОЩЕ
информация за нашите корпоративни клиенти

КОРПОРАТИВНИ КЛИЕНТИ

За хотели
За хостели
За ресторанти
Спа и уелнес студия

ОЩЕ
Cleaning station за нас

ЗА НАС

За нас
Информация
Полезно
Промоции

ОЩЕ

Повече

франчайз химическо чистене ФРАНЧАЙЗ

Подробна информация на франчайзинг предложение за нашият изграден бранд и корпоративна идентичност.

текущи промоции, отстъпки и оферти ДОСТАВКИ

Подробна информация за доставките на химическо чистене и пране, които извършваме за град София

перилни препарати и консумативи за химическо чистене и пране ПАРТНЬОРИ

Каталог и полезна информация на партньорите и приятелите на Химическо почистване Cleaning Station

Уеб дизайн и програмиране - Web Station ®

брояч на посетителите на сайта